21 Eylül 2013 Cumartesi

Yuvalama Çorba Nasıl Yapılır


Yuvalama Çorba Malzemeleri

* 300 gr kuşbaşı şeklinde doğranmış et
* 100 gr kaynatılmış nohut
* 100 gr pirinç unu
* 100 gr kıyma fakat çiğ köftelik olmalı
* 1/2 kg yoğurt
* 30 gr tereyağı
* 3 tane yumurta
* Bir çay kaşığı kadar nane
* Tuz ve karabiber

Yuvalama Çorba Hazırlanması

* Ufak bir kase içinde pirinç unu ve çiğ köftelik kıymayı iyice karıştırın . Bir yumurta kırıp güzelce yoğurun. Karışımı bir köşede beklemeye alın.
* Büyük bir tenceremizin içinde kuşbaşı eti kaynatınız .
* Beklemeye aldığınız kıymalı hamurdan fındık kadar parçalar koparıp yuvarlayınız.
* Kuşbaşı et piştiğinde , unlu topları tencere içersine ekleyip 10 dk kadar pişmesini bekleyiniz .
* Yoğurdu bir kase içersine alın. İçinede İki yumurta kırıp güzelce karıştırın .
* Karışımı etin içinde yer aldığı tencere içersine katın ve 5 dk kadar pişmesini bekleyiniz . Karabiber ve tuz katınız.
* Ufak bir tava içinde yağı kızdırıp içersine nane dökün .
* Yuvalamayı tabakların içine paylaştırıp üstünde yağı gezdirdikten sonra sıcacık servis ediniz .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder