17 Eylül 2013 Salı

Limonlu İrmik Helvası Tarifi


Limonlu İrmik Helvası Malzemeleri

  • Bir adet yemek kaşığı kadar tereyağı
  • 2 bardak su
  • Bir bardak şeker
  • Bir bardak irmik
  • Sıvı yağ 1/3 oranında
  • Bir çay kaşığı kadar vanilya

Limonlu İrmik Helvası Hazırlanışı

İlk olarak tencere içine şeker ve su koyup kaynayıncaya kadar kaynatalım. Şekerin iyi erimesi için karıştırmaya özen gösterelim. Eriyince ocağın altını kapatıp tencereyi bir köşeye alalım. Başka bir tencere içinde sıvı yağı kızdırıp içine irmiği ekleyip kavuralım. Biraz kavrulunca tereyağını ilave edelim. Altın sarısı rengine ulaşıncaya kadar irmiği kavuralım. Kavrulma işlemi bittiğinde daha önceden kaynattığımız şekerli suyu da üstüne ilave edip tahta bir kaşık yardımıyla karıştırmaya devam edelim. Karışım kaşığa yapışmayacak kıvama gelene kadar pişirelim. Piştikten sonra ocağın altını kapatalım. Daha sonra üstüne vanilya ve 2 kaşık şeker ekleyip bir kaç kez karıştırıp sıcacık servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder