12 Eylül 2013 Perşembe

Yeni Börek Tarifi Lahmacun Böreği Nasıl Yapılır


Lahmacun Böreği Malzemeleri;


  • Bir tane yumurta
  • Bir kahve fincanı su
  • Bir tane patates
  • Bir çay kaşığı kadar karabiber
  • Bir adet yemek kaşığı kadar tuz
  • İki tane kuru soğan
  • 125 gram margarin
  • 500 gram kıyma
  • Üç tane yufka
  • Üç tane domates
  • Beş tane sivri biber

Lahmacun Böreği'nin Yapılışı;

Domatesi küp küp şeklinde doğrayınız.
Patates ve soğanları rende ile ufak parçalara ayırın .
Sivri biberi çok ince ve küçük parçalar biçiminde doğrayın .
Tuz ile karabiberi katıp kıymayla beraber iyice yoğurun.
Yufkaları 2ye bölünüz.
Margarini eritin ve erimiş margarin ile suyu birlikte karıştırıp yufkaların yarı kısmına güzelce sürün.
Uç bölgelerine ise harçtan yetecek kadar ilave edip üstüne öteki yufkalar ile kapatınız.
Hazır ettiğiniz yufkaları daha önceden yağlamış olduğunuz fırın tepsisi içine koyun .
Üzerlerine güzelce yumurta sarısı sürerek yediriniz.
Daha öncesinde 200 dereceye kadar ısıtılmış fırında kızarıncaya dek pişmesini bekleyiniz .
Sıcak bir şekilde servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder