10 Eylül 2013 Salı

Yoğurt ile yapılmış kabak yemeği tarifi

Yoğurt ile hazırlanmış Kabak Yemeği için Gerekli Olan Malzemeler

  • Dört tane kabak
  • Bir tane soğan
  • Bir tane domates
  • Yarım adet yemek kaşığı kadar salça
  • Yarım çay bardağı kadar büyük bulgur yerine pirinç de kullanabilirsiniz
  • Biraz tuz
  • Taze olarak biraz dereotu, maydanoz ve nane
  • Biraz Zeytinyağı
  • Üstüne koymak için sarımsak katılmış yoğurt

Yoğurt ile hazırlanmış Kabak Yemeğinin Hazırlanışı

  1. Kabakları temizleyin, dış kısmını kazıyınız. Küp şeklinde doğrayınız.
  2. Tenceremizin Içinde belli bir ölçü zeytin yağı ekleyerek yemeklik büyüklükte doğranmış soğanı pembe oluncaya dek güzelce kavurunuz. Soğanlar pembe olduktan sonra küp şeklinde doğranmış domates ve salçayı ekleyiniz ve güzelce kavurunuz.
  3. Bu işlemden sonra küp şeklinde parçaladığınız kabakları da katıp belli bir süre kavurunuz ve üst kısmına ayıkladığınız bulgurları katınız. Pirinçte kullanabilirsiniz ama bulgur ile yapılınca daha güzel olacaktır. Kabaklarınızın içine tuzu ve üstünü 1 ile 2 parmak kadar geçecek kaynamış su katınız.
  4. Su fokurdamaya başladığında altının ateşini kısınız, kabaklar pişmesi bitene kadar kaynatınız.
  5. Altının ateşini kapatmadan az daha önce parçalanmış taze dereotu, maydonuz ve naneyi katın, kaynamaya başladığında kapatınız.
  6. Yaptığımız yemeği servis tabağına koyduktan sonra, üstüne sarımsak katılmış yoğurt ilave edip servis yapınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder