Fırında Karnabahar Yemek Tarifinin Malzemeleri
- Bir tane ortanca büyüklükte karnabahar
- Bir adet yemek kaşığı kadar sirke
- 3 tane tazeliği olan soğan
- Bir tane sarımsak
- Bir tane Et Bulyon
- Yarım bardak ceviz
- 4 adet yemek kaşığı kadar margarin
- Bir bardak su
- Karabiber
- Bir bardak rende kaşar (üstüne koymak için)
Fırında Karnabahar Yemek Tarifinin Hazırlanışı:
Karnabaharları iyice sirkeli su içinde yumuşayıncaya kadar kaynatın. Tava içinde margarini eritip içersine ince ince doğranmış tazeliği olan soğanları, büyük cekilmiş cevizi ve karabiberi ekleyip güzelce kavurunuz. Sonra içersine Et Bulyon ve sarımsak ekleyip bir kere kaynayıncaya kadar kaynatınız. Kaynatılmış karnabaharları fırın tepsisi içine ekleyip üzerine sosu ilave edin, son olarak üstüne rende kaşar serpiştirin. Daha öncesinde 200 dereceye kadar ısıtılmış fırında peynirler erimeye başlayıncaya dek kızartıp sıcacık olarak servis yapınız.
Fırında Karnabahar Yemek Tarifinin Terbiyesi için:
Bir tane yumurta ve bir tane limon

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder