16 Eylül 2013 Pazartesi

Nefis Çilek Tatlısı ve Vanilyalı Dondurma Tarifi

Nefis Çilek Tatlısı Malzemeleri

•  İki tane yumurta
•  İki yemek kaşığı kadar sıvıyağ
•  İki yemek kaşığı kadar yoğurt
•  1/2 fincan kadar sirke
•  Bir paketin tamamı kadar kabartma tozu
•  Tepeleme un
•  125 gram margarin ya da tereyağı
•  Bir bardak ceviz dövülmüş biçimde,
•  Bi miktar nişasta
Şerbeti İçin
•  İki bardak şeker
•  1.5 bardak su
•  Bir adet tatlı kaşığı kadar limonun suyu

Malzemeleri alabileceğiniz yer : www.sanalmarket.com.tr

Nefis Çilek Tatlısı Yapılışı

  1. Su ve şekeri beraber kaynatınız , kaynamasına çok yakın bir sürede limonun suyunu içine ekleyip, iyice soğutunuz.
  2. Sıvıyağı, sirkeyi, yoğurdu, kabartma tozu ve yumurtayı büyükçe bir kabın içine koyunuz. İçine yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurunuz. 15 dakikalık dinlendiriniz.
  3. Hazırladığınız hamurdan ceviz kadar büyüklükte bezeler çıkarınız. Ayırdığınız bezenin üstüne nişasta serperek yiyecek tabağı olacak kadar açın. Orta kısmından büzerek fiyonk biçiminde şekil yapın. Öteki kenarıda büzerek orta kısımda birleştirip, çiçek şeklini yapın. Bohçaya benzer bir kenarını orta kısmına kapatıp, ortasına ise 1 kaşık kadar öncesinde dövülmüş cevizlerden ekleyip, öteki uçları çapraz olacak biçimde üst üstüne getiriniz.
  4. Bir tepsiyi güzelce yağlayınız ve tepsinin içine ek kısmı altta olacak biçimde diziniz. Tereyağını kızdırıp üstüne gezdirin.
  5. Öncesinde ısıttığınız 180 derecelik fırında kızarana kadar pişmesini bekleyiniz .
  6. Soğuttuğunuz şerbeti tatlının üstüne güzelce yemesini sağlayarak gezdirin. Dövülmüş fıstıklar, fındıklar ekleyerek servise hazır ediniz.
Oktay Usta Pasta ve Tatlılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder