19 Eylül 2013 Perşembe

Evde Pide Nasıl Yapılır? Tarifi


Evde Pide Yapmak İçin Malzemeler


1 adet çay kaşığı kadar tuz, 1/2 paket yaş maya, 4-5 bardak un, Hamur kıvamına gelecek kadar su ve Harcının içini hazırlamak için 2 tane soğan ile 1/2 kg kıyma

Evde Pide Nasıl Yapılır

Soğanlarımızı ince olacak biçimde doğrayın. Daha sonra orta boy bir tavaya kıyma ile soğanları koyup güzelce kavurun.
Suyu, unu, yaş mayayı ve unu kullanarak hamur yapın. Yoğurduğumuz hamuru 30 dk kadar bir köşede beklemeye alın.
Hamur içine koyduğumuz mayanın etkisiyle kabaracak. Daha sonra hazırladığımız kıymalı ve soğanlı iç harcını hamurların üstüne yerleştiriyoruz.
Eğer yumurtalı yapmak isterseniz yumurtalarınızı kırıp hamurun köşelerine sürebilirsiniz.
Daha önceden 240 derecede ısıttığımız fırına koyup 20 dakika bekliyoruz.

İşte artık dışardan pide almanıza gerek kalmadı. Mis gibi kendi yaptığınız sağlıklı pideniz hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder