14 Eylül 2013 Cumartesi

Keşke Yemeği Nasıl Yapılır



Keşke Yapılması için Malzemeler

  • 1/2 kilogram buğday
  • Bir adet tavuğun göğüs kısmı
  • 2.5 litre su
  • 1.5 adet tatlı kaşığı kadar tuz


Üstü için sos

  • 1/4 çay bardağı kadar sıvıyağ
  • 1.5 adet yemek kaşığı kadar domates veya acı biberden yapılmış salça
Keşkeğin Hazırlanışı
Buğdayı gece vaktinden ıslamayı unutmayınız. Bir sonraki gün buğdayları ve tavuk göğüslerini tencereye koyunuz. Üstüne suyumuzu ekleyerek pişmesi için ocağa koyalım. Arasıra kontrol ederek buğdayların güzelce yumuşayıp tavuk etleriyle karışıncaya kadar pişirmeye devam ediniz. Tahmini 1 saat 30 dakika sürmektedir. Pişmesi sırasında su bitiyor ise içine ılık su ilave edebilirsiniz. Daha sonra ocağın üstünden almadan önce tuz ekleyip tahta kaşığın arka kısmı ile keşkeği dövelim. Bunun maksadı keşkeği döverek sakız gibi olmasını sağlamaktır. Servis yapacağınız sırada isteğe bağlı olarak üzerine sıvıyağ veya tereyağda salçayı iyice kavurup dökebilirsiniz.

Keşkeğiniz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder