9 Eylül 2013 Pazartesi

Lezzetine doyamayacağınız Patatesli kanepe tarifi

Patatesli kanepe için gerek olan malzemeler


  • bir çay kaşığı kadar tuz
  • bir çay kaşığı kadar karabiber
  • iki tane ortanca büyüklükte ton balığının konservesi
  • iki adet yemek kaşığı kadar margarin
  • dört adet yemek kaşığı kadar mayonez
  • 5 ile 6 tane arası iri boy patates
  • 1/2 demet çok ince bir şekilde kıyılmış maydanoz

Lezzetine doyamayacağınız Patatesli kanepe'nin hazırlanışı


Patatesleri güzelce temizledikten sonra üstüne çıkacak miktarda su ve bir adet çay kaşığı kadar tuz ilave ederek ocağın üzerine koyunuz.
Onların pişmesini beklerken boş durmayıp bizde sosumuzu hazırlayalım.
Derince bir tas kabın içersine suyunu süzüp aldığımız balıkları yerleştirin.
Üstüne ince bir şekilde kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi katıp, iyice karıştırın.
Mayonezi ve yağıda ekleyip yeniden iyice karıştırın.
Daha Sonra bir köşede bir süre beklemeye bırakın.
Patateslerin dağılıp şekillerinin bozulmamasına özen gösterin, daha sonra suyunu süzdürüp patateslerin kabuklarını güzelce soyun ve sert bir kesme tahtası üzerinde parmak kalınlığına sahip yuvarlak şekilli halkalar olacak biçimde dilimlere ayırın.
Diğer taraftan bir servis tabağını ön tarafınıza koyun.
Tüm yuvarlak şekilde kestiğiniz patates dilimlerinin üstüne yağlı ve mayonezli hazırladığınız ton birleşimini sürünüz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder